Министар задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек обишао је данас Прокупље где је током мајских и јунских поплава начињена велика материјална штета и разговарао са градоначелником Миланом Аранђеловићем о помоћи Владе Србије у санирању последица поплава.

Министар Ђерлек поручио је да је тренутно у току прикупљање података и попис имовине грађана оштећене у недавним поплавама, на основу којих ће, у најкраћем року, Влада Србије направити ефикасан план помоћи грађанима.

Градоначелник Прокупља обавестио је министра Ђерлека да је у Граду Прокупљу и околним селимауслед изливања реке Топлице, начињена је велика материјална штета на путној инфраструктури, стамбеним објектима и објектима јавне намене, а под водом се, делимично или потпуно, нашло око 100 домаћинстава. У поплавама је, како је објаснио Аранђеловић, поплављено и градско гробље у овом граду.

Како је речено, осим градског подручја, дошло до плављења и у сеоским домаћинствима, како економских и помоћних објеката и пољопривредне механизације, тако и великих површина пољопривредног земљишта.

Министар Ђерлек обишао је вртић „Бисери“ у Прокупљу, који је тешко оштећен у недавним временским непогодама и разговарао са директорком ове установе Весном Јовановић.

 

Аутор фотографија: Кабинет министра за равномерни регионални развој - Света Павловић