Министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек посетио је Прибој поводом пројекта реконструкције улице у овом граду за који је Министарство издвојило 20,8 милиона динара. У питању је реконструкција дела улице која укључује замену водоводне и канализационе мреже, реконструкцију уличне расвете, као и коловоза и тротоара.

Он се овом приликом састао са председником општине Лазаром Рвовићем са којим је разговарао о будућим улагањима у комуналну и путну инфраструктуру у овом месту.

„Срећан сам што приводимо крају радове у Улици 12. јануар која је веома важна за све грађане Прибоја али и оне који посећују Прибој. Осим што се у њој налазе културно-историјске установе, радови су важни и за мештане који живе у овој улици али и за предузетничке радње које се овде налазе. Желимо и даље да улажемо у Прибој. Општина је конкурисала са новим пројектом, а то је улица Раденка Караџића, потом водовод у насељу Мишковац, а уз то ћемо радити још неколико улица у Старом и Новом Прибоју. За ове пројекте из буџета Министарства биће издвојено око 40 милиона динара“, изјавио је Министар Ђерлек приликом посете локацији, додавши да један од основних чинилаца равномерног регионалног развоја јесу кадровски капацитети како би се редовно и благовремено аплицирало са квалитетним развојним пројектима које подржава Министарство.

Ове године из буџета Републике Србије опредељено je 315 милиона динара за подстицање равномерног регионалног развоја у Србији. Средства су намењена за пројекте из области пословне инфраструктуре, потом комуналне, путне и социјалне инфраструктуре. Општине широм Србије имале су прилике да конкуришу за ова средства путем Јавног позива који је расписан у фебруару и данас истиче.

 

„Са министарством и Министром и министром Ђерлеком имамо одличну сарадњу и оно што договоримо то се уради. Имали смо кашњења са наше стране на овом пројекту која су оправдана али га приводимо крају, и на задовољство грађана следе и нови пројекти који се тичу канализационе мреже као и саобраћајница у нашој општини које ће подржати Министарство за равномерни регионални развој“, рекао је председник Рвовић.