Министар задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић потписали су данас Уговор о суфинансирању пројекта изградње дечијег игралишта у Малој Плани за који је опредељено 3,6 милиона динара.

Министар Ђерлек оценио је да, осим саобраћајне и комуналне, социјална инфраструктура представља један од кључних фактора регионалног развоја, поручујући да је ово јединствен и важан пројекат за који верује да ће надаље представљати модел и заостала сеоска подручја у Србији.

Реализацијом пројекта, како је истакао министар, село Мала Плана и сеоска школа у непосредној близини, са око 200 ученика, добиће модеран и савремено уређен простор за рекреацију, са уграђеним новим играчкама и мобилијаром, архитектонски приступачно и прилагођено и деци са инвалидитетом.

Он је додао да Влада Србије, поред рекордних улагања у инфраструктуру овог региона и широм Србије, показује изузетан сензибилитет за улагањау унапређење социјалног амбијента за младе људе.

Градоначелник Прокупља објаснио је да је у граду Прокупљу у прошлој години изграђено десет дечијих игралишта и да је план да свака сеоска средина добије овако модерно уређен простор, који ће омогућити разноврсност спортских и друштвених садржаја за децу и свеукупно подизање нивоа социјалног живота.

Министар Ђерлек поручио је да су једнака улагања у сеоске средине значајна како би се створио повољан амбијент за младе људе и минимизирао даљи одлив становништва.

 

Аутор фотографија: Кабинет министра за равномерни регионални развој - Света Павловић