Министар задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председник општине Врбас Предраг Ројевић потписали су Уговор о суфинансирању пројекта повећања видљивости туристичке понуде општине Врбас постављањем табли са QR кодом на туристички значајним објектима и локацијама, за који је издвојено 599.520 динара.

Министар Ђерлек истакао је да пројекат обухвата израду и набавку 55 табли са QR кодом на територији општине Врбас, чијом ће активацијом и очитавањем, посетиоци бити у могућности да на брз и једноставан начин добију информације о културно-историјским објектима и природним знаменитостима у овој општини.

Циљ пројекта је, како је објаснио министар Ђерлек, промоција туристичких потенцијала коришћењем савремених дигиталних решења, која је, према његовим речима, једнако значајнакао и инфраструктурно јачање туристичких капацитета. 

Имајући у виду да је општина Врбас препозната као дестинација са богатим природним разноликостима и културно-историјским наслеђем, чији потенцијали нису адекватно и у довољној мери искоришћени, Ђерлек је оценио да је неопходна већа подршка сектору туризма као водећем генератору развоја и регионалног раста.

Председник општине Врбас оценио је да је овакав вид подршке од велике важности, јер ћезначајно повећати видљивост општине на туристичкој мапи Србије, а самим тим и развој њених туристичких потенцијала.

Он је захвалио министру Ђерлеку на директној подршци кроз суфинансирање пројеката који доприносе развоју општина и градова у нашој земљи.

Министар Ђерлек поручио је да ће министарство које води наставити бригу о грађанима Србије кроз подршку развојним пројектима општина који су у највећем интересу грађана Србије.

 

Аутор фотографија: Кабинет министра за равномерни регионални развој - Милош Перић