Министар задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председник општине Бач Стева Панић потписали су данас Уговор о суфинансирању пројекта повећања конкурентске позиције предузетника у општини Бач.

Министар Ђерлек истакао је да је за повећање конкурентности предузетника у овој општини издвојено 420.000 динара, како би путем обука и едукације могли боље да се позиционирају на тржишту и остваре боље пословне резултате.

Имајући у виду да је показатељ стабилног развоја државе повећање броја домаћих предузетника и породичних компаније које представљају стуб привреде сваке државе, министар је додао да је обавеза државе и локалних самоуправа да финансијским средствима и  едукацијом пруже још снажнију подршку домаћим предузетницима, како би на што лакши начин своје идеје претворили у предност на тржишту и тако постали препознатљивији и конкурентнији.

Председник општине Бач захвалио је министру Ђерлеку на подршци пројекту од којег ће бенефите имати не само предузетници и њихове породице, већ и локална заједница Бача у целини.

Крајњи циљ је, како је навео Панић, унапређење постојећих и развијање нових производа и услуга и боље прилагођавање променама у окружењу, подстицање предузетничког размишљања и промоција иновативних идеја.

Министар Ђерлек истакао је да ће Влада Србије наставити да улаже у мала и средња предузећа и пружа подршку домаћем предузетништву, које представља окосницу раста и развоја и главни покретач равномерног регионалног развоја државе.

 

Аутор фотографија: Кабинет министра за равномерни регионални развој - Милош Перић